torstai 7. tammikuuta 2016

Suomidemokraattien logo ja liikemerkki


Uusi tulokas poliittisella kartalla on "Suomidemokraatit". Heillä on uusi logo tai oikeastaan liikemerkki, jonka visuaalinen kieli perustuu kansallistunteeseen. Suomen lippu häipyy kansallismaisemaan. Logo on graafisesti ongelmallinen, koska sen fontituksesta näkee SDP:n graafista ilmettä. Ilmeisesti ammattilainen on tyylitellyt fonttien päälle joutsenen. Joutsen taas muistuttaa etäisesti erään kosmetiikkafirman logoa. Ensimmäisenä logossa on sana siniristilipun puolesta. Laki määrittää sen miten lippua saa kohdella. Tässä sitä on runneltu voimakkasti ja sRGB maailma ei ole virallisen lipun mukainen.
-
Mutta onko pohjakuva kansallismaisemaa?
Kun tutkii asiaa, käy ilmi - ettei SD ehkä ole ostanut kuvaa Suomesta, suomalaiselta kuvaajalta, vaan ladannut sen ilmaiseksi täältä  --- www.superbwallpapers.com. Kuvan palveluun lataaja on henkilö nimeltä Inhalfrah, joka taas on arabiapohjainen nimiväännös. Koska en voi tietää varmasti, lähetin Suomidemokraateille kehotuksen vastineen kirjoittamiseen.
-
Kuva saattaa olla Suomesta. Mutta palvelun alkuperämaa on USA, joten vaikuttaa siltä että suomidemokraattien kansallismaisema on kuvattu Kanadassa tai suurten järvien alueella. Myös espanjalainen wallpaperfirma tarjoaa samaa kuvaa kuten kahdeksan muutakin yritystä. Osaan shieldsoftani ei päästänyt, vakavan turvallisuusongelman johdosta.

Tässä Suomidemokraattien "liikemerkki ja logo"


Tässä ao liikemerkin pohjakuvan lataussivu.

Tässä ladattu originaali, josta liikemerkki on tehty.Tässä espanjalainen versio, jolla Reiman mainos ja Reiman mainos on myös Uutismaailma sivustolla, jonka taustalla on... Ilja Janitskin.Wallippo antaa ladata saman kuvan ja tämä firma taas kokoaa yhteen wallpaper sivustoja joista osa tunnetaan kuvavarkauksistaan.


Haeskelin myös joutsenkuvan alkuperää. Ammattilainen sen on tehnyt, koska joutsenfiguuria ympäröivän kehän viivanpaksuus vaihtelee. Samaa en löytänyt, vaikka kävin läpi noin 2500 versiota. Mutta hukuin parempien ja pahempien joutsengraafien maailmaan vanhasta teatteri-AD taustastani johtuen. Tein ensin pelkistyksen SD:n joutsenesta ja sitten hommiin. No luck. Tässä muutama hieno ja huonokin.

HUOM...kaikki kuvasitaatit ja SCRC kritiikkiä varten, osan alkuperä Suomidemokraatit, bylineä tai krediittiä en voi ilmoittaa -- koska niitä ei löydy.

7 kommenttia:

Jore Puusa kirjoitti...

Testiposti...

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisi ehkä harkita, sopivatko yläbannerin kohdehenkilöidensä ulkonäköä ei-niin-mairittelevasti käsittelevät karikatyyrit tämän blogin henkeen. Ainakin jos tarkoituksesi on todella olla arvioimatta rasistienkaan henkilökohtaisia ominaisuuksia, kuten loppukaneetissasi mainitset. Lapsipornokeissistä kertova otsake sekä viittaukset Janitskiin ja Soiniin ensimmäisessä postauksessa jättävät myös ikävän tunteen siitä, onko kyse sittenkin osin henkilökohtaisesta kostoretkestä. Lisäksi epäilyksiä herättää, mistä ovat peräisin tiedot ainakin Saku Timosen blogikommentoinnissa mainitsemistasi kymmenistä koulukiusaamistapauksista, jotka MV-lehti on aiheuttanut? Vai onko kyse tästä ystävällesi sattuneesta tapauksesta, jonka kaltaisia oletat mielivaltaisesti lisää?

Edellämainitut yksityiskohdat jättävät ainakin näin ensinäkemältä ikävän sivumaun blogiin, joka aiheensa puolesta voisi olla erittäin kiinnostava.

Jore Puusa kirjoitti...

Olkoon tuossa kommenttisi, kun meni läpi moderaattoriltanikin. Mutta jatkossa. Henkilöistä EI kirjoiteta. Ja omalla nimellään kiitos. En anna yleensä mitään arvoa nimettömille teksteille, mutta koska olet ensimmäinen kommentoija niin menköön armo oikeudesta.
-
Karrikatyyrit sopivat erinomaisesti, minulle nämä ovat ihmisen karrikatyyrejä.
Nämä henkilöt ovat saaneet teoillaan aikaan sen, että muiden muassa minä tässä kirjoitan.
Minulle he merkitsevät absoluuttista pahuuta.
En käsittele heitä henkilöinä jatkojutuissani. Mutta otsikkokuvassa he pysyvät.
-
Ja miksi karrikatyyrit.
No..minä ostan aina kuvani. Paitsi jos teen peilikuvan puolikkaat ja liitän ne yhteen ja äherrän niihin Bamboolla ja kynällä haluamani cartoon efektin---silloin ne muuttuvat toisen alkavan tunnin kohdalla minun ns. teoksikseni.
MV lehden "suvakkihuora" on yksi suosituimmista lasten toisilleen kouluissa antamista pilkkanimistä Uudellamaalla kouluissa. Se ketkä ovat kontaktejani tässä, on minun asiani, suojaan aina lähteeni - siksi minulla niitä on....
Minun ei tarvitse valehdella, kuten rasistisivustot tekevät.
-
Rasismiin kuuluu hyperepäileväisyys kaikkea kohtaan koska oma agendakin epäillyttää taustalla. Siksi minua aina naurattaa nämä..."ahaaaa valehtelet, kommentit".
Jos blogistani saa ikävän sivumaun, kehotan poistumaan vasemmalle ja jättäytymään esim. MV:n visuaalisen annin varaan. Se tosin on kähvelletty muista medioista joista saman materiaalin näkee myös - mutta maltillisemmilla jutuilla varustettuna.
-
Kommentissasi ei ollut sanaakaan itse jutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat toisaalla, että: "Unohtui vielä varoittaa. Suurin osa tässä ketjussa vihaviestejä kirjoittavista on Venäjän trolleja. Suomalaisia opiskelijoita - joilla saattaa olla jopa oikea FB profiili---- mutta jos profiili on hiukankin outo, on yleensä aina ollut kyseessä Pietarissa toimivien kahden "trollitehtaan" työntekijä"

Ellei tarkoituksesi ollut itse trollata, niin tuo kanta ei ole kovin älykäs ja lisäksi vaarallinen. Jos todella uskot, ettei tämänhetkisen rasismin ytimestä löydy ihan supisuomalaista äärikansallista pahoinvointia, niin teet koko keskustelulle hallaa.

En kirjoita omalla nimellä, koska en halua osallistua tunnistettavasti tähän keskusteluun, jossa ihan oikeat suomalaiset rakentavat uutta punaisten ja valkoisten ilmapiiriä.

Jore Puusa kirjoitti...

Jostain syystä minä kirjoitan omalla nimelläni, ehkä se johtuu siitä olen hiukan enemmän rohkea. Pelkuruuden takaa kirjoitettu on aina provokaatio, vain nimellään kirjoittava toimii siten, että teksti ja ihminen yhdistetään.
Nimetön huutelu on sama kuin puolet kansasta pitäisi kommandopipoa ja heidän kanssaan pitäisi koettaa keskustella kasvokkain. raukkamaista pelkuruutta.
Suurin osa Janitskinin feikeistä on venäläisiä trolleja ( toki suomen kansalaisia). Venäjä on ultraoikeistolainen diktatuuri joka koettaa hajoittaa ympäröiviä yhteiskuntia jotta sen omaan toimintaan ei kohdistuisi huomiota.
Supisuomalainen --tarkoitat siis lappalaisia.
Minun kantani Venäjän trolleista on ns. totuus. Pietarin trollitehtaista kohdistuu jatkuvaa toimintaa Suomeen. Janitskin julkaisee noin kerran viikossa Venäjän propagandamateriaalia ja silloin kommenttikentät ovat tyhjiä. Miksiköhän? ;-)
Ns. kantasuomalaiset rasistit ovat saaneet pakolaisista suunnan oman pahoinvointinsa purkamiseen, heistä juuri kukaan ei ole kommunikoinut pakolaisen kanssa eikä tiedä lähtömaan olosuhteista mitään. Tämä käy selville kymmenistä puhelikeskusteluista nimettömien soittajien kanssa, osa ei edes tiedä missä syyria tai irak on.
Heikko koulutus ja olematon lukeneisuus estävät kriittisen suhtaumisen asioihin ja alakouluasteelle jääneet on helppo manipuloida. Populismi on aina toiminut sinikaulusihmisiin. Sieltä pääsee eteenpäin mutta se ei ole helppoa ellei näe oman tilanteensa syyksi itseään vaan että "NE KAIKKI MATUT ON SAMANLAISIA"...ongelman.
-
Kirjoitit taas minusta. Jatkossa se ei käy. Yhtävähän kuin käy että tuot tänne muissa blogeissa keskusteltua. Blogi josta kirjoitat perustuu FB sisääntuloon ja silloin henkilöllisyyttä voidaan tutkia. Eli joko kirjoitat tämän blogin asiasta omalla nimelläsi tai et kirjoita ollenkaan. Helppoa.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vähän ajattelemisen aihetta vihapuheiden ja syyttävän sormen heristelyn vastapainoksi.

http://www.finnleaks.net/operaatio-pakolaiskriisi-kurkistus-kulissien-taakse-sami-parkkosen-blogi/

Jore Puusa kirjoitti...

Finnleaks on rasistinen vihasivusto jonka takana häärää...no jääköön sanomatta.
Olkoon nyt tuossa. Mutta anonyymille. Tässä bloggauksessa kirjoitetaan kuvista.
Jos et jatkossa osaa kirjoittaa bloggauksen aiheesta niin älä kirjoita mitään.