tiistai 19. tammikuuta 2016

Aika aikaa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin ( suom. sanalasku Loimaalta)

MitäVittua julkaisee väitteen, jonka mukaan kuvassa näkyvä irtileikattua ISIS-taistelijan päätä kannatteleva henkilö on Suomessa. Kun hakee kolmella reversekoneella löytyy 17 URL:ia, joissa väitetään kuvatun olleen mm. Kanadassa tai Englannissa tai Norjassa. Yksi vanhempi linkki katsoo, että kyseessä on Meksikon huumekartellien työtä. Yleensä kuvat viittaavat twitterin kaikkien rasistisimmille toimijoille, kuten @WendyDorling2


MV:n YLE linkin kuvakaappaus on niin softi, ettei siitä voi tehdä vertailua, mutta muista löytyy kaksi, joissa korvaa ja kasvojen ääriviivaa voi vertailla.
-
Pahoittelen tekstin keskitystä, jostain syytä Blogger ei nyt toimi muotoilukomentojen suhteen ollenkaan.Kuvatun leuan suhde kaulaan on sama, joten pupillin linjan ja korvan ylänipukan suhde ei muutu kasvojen kaltevuuseron takia. Laskin kuvasta arviolta optiikan mm. ja se on kummassakin noin 28mm eli aikalailla puhelinten kameran k.kulma. Linjojen ero ei johtune eri optiikoista.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arvostan tässä ainoastaan ammatillista näkemystäsi, muutoin äärimmäisyyksiin menevä maahanmuuton puolustelusi menee liiallisuuksiin, mutta tästä henkilöstähän oli muitakin kuvia olemassa, muutamassa Tornion asemalla. Käsittääkseni tätä henkilöä alettiin tutkimaan sotarikoksista Suomen poliisin toimesta. Uskon faktoihin, jos ammatilliseen osaamiseesi pohjautuen kuvauksen alalla faktoilla pystyt todistamaan kuvia ja sitä kautta asioita vääriksi tai valheiksi niin arvostan. Hihhulointi kannattaa jättää muille.

Jore Puusa kirjoitti...

Minä en puutu maahanmuuttoon tai pakolaisiin millään tavalla. Vastustan fasismia ja rasismia ja hyvien ihmisten uhkaamista tappamisella mielipiteen takia.