torstai 28. tammikuuta 2016

Kun miljonääriurheilija kirjoittaa...vastuu siirtyy, kenelle?


On mielenkiintoista tukeeko Teemu Selänne nyt --ollessaan MV lehden keulakuva-- rasistisia kommentteja?  Mitä mahtaa mies miettiä menetetystä maineestaan kiiltokuvapoikana.  Mutta kaipa hänkin on Iljan kaveri kun on rasistisen vihasivuston kanteen päässyt. Tuskin olisi siihen muuten kuvaansa antanut?


Teemu Selänne on mies, joka juoksemalla jäällä keppi kourassa ja tönimällä kuminpalaa on ansainnut miljoonia. Kirjastovirkailija, jolla 5 vuoden akateeminen koulutus ja joka halua saada kaikki nauttimaan kirjallisuudesta, ansaitsee noin 1700 euroa kuussa.
Goethe sanoi: "urheilu on kansakunnan syöpä", massat saadaan pysymään hiljaa tarjoamalla leipää ja sirkushuveja.
-
Luin huolella Selänteen bloggauksen, enkä usko, että hän pystyi itse kirjoittamaan sen. Teksti on selkeästi ammattilaisen näppäimmistöstä. Selänne, joka ei todennäköisesti ole lukenut yhtään kirjaa elämässään ja on sillä jopa ylpeillyt - ei pysty. Mutta samapa tuo. Oleellista on, mitä Selänne teki ihmiskuvalleen.  Nimbynä.."en ole rasisti mutta"...ja sitten tekstiä "hyysäyksestä". Monet ovat sitä mieltä että hyvin kirjoitti twiittinsä...ajattelematta, että samalla Selänteestä tuli rasististen vihasivustojen etusivupoika
-
Tuossa yllä on MV lehden nimiö ja Teemu Selänne leaderina. On mielenkiintoista nähdä, miten nuo kaksi elävät yhdessä tästä eteenpäin.
Onko Selänne pysyvä MV:n rasismin mannekiini jatkossa?
Olisiko jonkun pitänyt neuvoa häntä paremmin?

Raiskauksen vastustaminen ei sinällään tee kenestäkään isänmaallista, Selänne ei liene paljoakaan veroja Suomeen maksellut.  Isänmaallisuus mielestäni merkitsee, ettei mene mukaan järjestelmään - jonka tarkoitus on hajottaa ns. isänmaata. Toisaalta kokemukseni ammattiurheilijoista on karu. Lukeneisuus on hyvin heikolla tasolla,  AkuAnkka oli Teemun oman lausumankin mukaan ainoa lukemansa kirjallinen tuote.
-
Kuva on tässä jälleen oleellinen lähtökohta. Mistä MV sai Selänteen kuvan ja luvan sen käyttämiseen halveksuttavassa tarkoituksessa.  Kuvapari yksinään riittää samaan aikaan tunteen, vaikka katsoja tietää tulleensa manipuloiduksi. Yllä Selänne liitetään suoraan vihasivuston kannattajaksi.
Alla Soinille käy huonosti ( jonkun mielestä hyvin) ja oikein hyvin, mieti itse miten.
Kumpi on sinun Soinisi?


Kuvien lähde G-haku, kuvien © ottajiensa. Combo rasismin kritiikkiä varten.
Mutta...jos olet Teemufani, osta minulta Teemun omalla nimikirjoituksella varustettu maila. Joskus sellaisen sain häneltä, enkä sillä mitään tee. Mojova lahja jääkiekkofanille. Tässä idolinne Litmasen ( joka onkin ihan aidosti fiksu mies) kanssa. Kuvan Copyright jorepuusa, lainaaminen kielletty.Ei kommentteja: