keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

MV lehti ja varastetun kuva rasistinen kytkös

Kun Suomessa sattuu viranomaiselle tai poliitikolle tai vapaaehtoiselle avuntarjoajalle  tms henkilölle virhe, hyökkää Ilja Janitskin MV "lehdestä" hänen kimppuunsa seuraavalla mekanismilla.
1. Janitskin "kirjoittaa" jutun, joka enimmäkseen on kotimaisesta mediasta varastettua materiaalia, jonka journalistisen kokonaisuuden  Janitskin rikkoo, poistaen omalle agendalleen hankalat osat ja lisäten omia kommenttejaan.

2. Näin muokattuun materiaaliin hän hakee "viitekuvia", joiksi hän kutsuu mediasta varastamiaan esim. suomalaisten ammattikuvaajien töitä.
3. Kun
provokaatio on valmis, hän ohjaa ostamansa FB feikkiprofiilit tai Pietarin trollitehtaan kirjoittajat jutun päähenkilön kimppuun. Trollit kirjoittavat saman kaavan mukaisia solvauksia ja tappouhkauksia ja sitten juttu levitetään muille rasistisille vihasivustoille.
4. Näin
leimataan täysin syyttömiä ihmisiä tehokkaasti. Kun materiaali jää webiin pysyvästi, Janitskin valheet saattavat vielä vuosien päästä tuhota ihmisten työllistymismahdollisuudet.
5. Aiheetta
solvattujen ihmisten lapset -jotka ovat kouluiässä- joutuvat poikkeuksetta koulukiusaamisen uhreiksi ( lapset huutavat "suvakkihuora"- tyyppisiä asioita Janitskinin vihan kohteeksi joutuneiden lapsille). Koulukiusaamisella saattaa olla hyvin vaikeita seurauksia, jopa itsemurhaan saakka.

-
Tässä alla case, jossa Janitskin yrittää tuhota HUS:issa työskentelevän somalitaustaisen naisen elämän. Kuvan henkilön Janitski kytkee HUS onnettomaan  "likaiset neulat" caseen. Kuvan naisella ei ole kuitenkaan mitään tekemistä asian kanssa. Mutta kuvasta hänet tunnistaa välittömästi. 
-
Kun Janitskinia arvosteltiin ao. rasistisesta vihahyökkäyksestä (mm Satu Hassi) -- otti Janitskin Hassin heti tähtäimeen loukaavalla tavalla. Janitskin koettaa puolustella tekoaan sillä, että MTV käytti eräässä raiskausjutussa valkoisen miehen kättä kuvituskuvassa.
Jokainen normaali ihminen ymmärtää, että noin 25% peitetyt kasvot harvinaisesta HUS somalityöntekijästä tunnistaa heti, mutta pelkän käden omistajaa on aikalailla vaikeampaa kytkeä raiskausjuttuun. Noin 5 miljoonalla suomalaisella on tiettävästi käsi.
-
Janitskinin tuhoisa vaikutus entiseen kotimaahansa alkaa jo näkyä.
1. Jos henkilö ei ole suojannut Facebook tiliään, varastaa Janitskin mistään piittaamatta henkilökohtaisia FB kuvia tarkoituksiinsa ( tämä on yksityisyydensuojaan kohdistuva rikos)
Poliisissa toimiva Thomas Elfgren joutui tällaisen kohteeksi, kun Janitskin leimasi hänet pedofiiliksi, koska hän on adoptoinut kaksi afrikkalaista poikaa. Toki taustalla oli syynä Janitskinin ja muiden rasistista vihaa propagoivien tieto, että Elfgren on RASMUKSEN jäsen.
Facebooktilien kuvavarkauksien seurauksena ihmiset sulkevat tilinsä avoimen näkyvyyden. Facebookin tarkoitus alkaa kärsiä, kun tileille ei päästä enää katsomaan tunnistamistarkoituksessa päivityksiä, vaikka ei olisikaan vielä kaveri.
2. Toimittajat alkavat pelätä ( tämä on Janitskinin tarkoituskin yrittäessään yksipuolistaa informaatiota). Janitskinin masinoivat vihahyökkäykset ja tappouhkaukset pelottavat varsinkin nuoria naistoimittajia, joiden raateluun MV tuntuu erikoistuneen. Tämä rajoittaa sananpautta ja toimitusten kykyä toimia. ( esimerkiksi kuuluisa " revin kohtusi irti" case)
3. Mainitsin jo solvattujen henkilöiden lapsiin kohdistuvan kiusaamisen. Janitskinin tarkoituksellisesti aikaansaaman trauman hoitaminen saattaa maksaa kymmeniä tuhansia euroja yhteiskunnalle.
4. Herkkä ihminen voi tehdä itsemurhan. Sanotaan, että oljen korsi voi katkaista kamelin selän. Ei tiedetä, miten monta suomalaista on tappanut itsensä MV lehden saastaa luettuaan tai saatuaan MV:stä tappouhkauksen.
5. Janitskin julkaisee pedofiilien ja raiskausten tekijöiden nimet ja kasvot. Lehdet eivät tätä tee KOSKA suojelevat uhreja. Kun tiedetään rikollisen nimi, hänet voidaan nopeasti kytkeä paikkakuntaan tms. jolloin uhrista tulee suojaton.
Päätoimittajalla, joksi Ilja Janitskin on ilmoittautunut - on yksiselitteinen vastuu kommenttipalstastaan.

Alla kuvakaappaus rasistisesta hyökkäyksestä MV lehden sivulta. Kuvassa oleva henkilöllä ei ole mitään tekemisistä HUS "neulajutun" kanssa, toisin kuin  Janitskin visuaalisesti esittää !

Päivitys 6.4. klo 19.28

HUS on pyytänyt, ettei Janitskinin varastamaa kuvaa jaettaisi tunnistettavassa muodossa. Olen siksi blurrannut kuvasta henkilön kokonaan. Toivon todella, että HUS haastaa Janitskinin joko siviilijuttuna tai tekee rikosilmoituksen sellaiselle poliisille, joka ei jätä tutkintaa kesken. Janitskin ja MV on suoltanut saastaa yli vuoden nyt kohti Suomea ansaitakseen elantonsa. On ilmeistä, että poliisin sisällä on jokin mekanismi, koska rikollista ei saada Suomeen tutkittavaksi ja tuomittavaksi rikoksistaan ihmisyyttä kohtaan. Tutkinnat jätetään kesken erillaisilla tekosyillä tai syyttäjä ei syytä. Juttu toki jatkuu.
Ilja Janitskin selittää yritystään tuhota somalitaustainen hoitaja seuraavasti:

40 vuotta alalla olleena journalistina on kirjoitettava seuraavaa.
"laillinen uutisointi" sellaista termiä ei ole olemassakaan, eikä juttu edes ole uutinen, koska se ei perustu Janitskinin omaan hankintaan, vaan kokonaan hänen varastamaansa kuvaan. Olen kymmeniä kertoja tämänkin blogin jutuissa selvittänyt yleisölle ainakin kaksi oleellista asiaa.

1. Kuvasitaattia ei saa käyttää, jos se korvaa koko oman aineiston. Janitskinin varastamat kuvat korvaavat aina häneltä puuttuvat kuvat. Kuvan lähteen ilmoittaminen varastetun kuvan yhteydessä on merkityksetöntä ja typerää.
2. Jokaisella kuvalla on omistaja, omistaja päätää - miten kuvan saa käyttää.
Koska HUS:lta ei ole kysytty lupaa kuvan käyttämiseen kaupallisessa mediassa, on kuvan käyttöönotto varkaus. Lisäksi kuvalla on kuvaajansa, joka vastaa -- onko kuvan jatkokäyttö laillista. Kuvattava ei saa joutua jatkokäytössä halveksittavaan asemaan. Tässä joutuu.

Janitskin käyttää termiä..."henkilön silmät on asianmukaisesti peitetty". Mitään tällaista termiä ei ole laissa, eikä sen paremmin muuallakaan. Täysin Janitskinin omaa keksintöä. Kukaan ei ole määritellyt, mitä merkitsee asianmukainen silmien peittäminen.


Nimettömiä ja tarkistamattomia kommentteja ei julkaista, koska kyseessä olevaa SOME materiaalia MV sivustolla julkaisee väkivalta- ja huumerikollinen.

Ei kommentteja: