torstai 7. huhtikuuta 2016

Isän suru ei ole MV:n mukaan totta.

MV"lehti" ja Ilja Janitskin varastaa lehtikuvan HelsinginSanomilta, joka on ostanut kuvan kuvatoimisto Reutersilta. Kuvaaja on Murad Sezer. En usko hänen antaneen lupaa julkaista ottamaansa kuvaa rasistimediassa? Mutta kysytään, katso alinna. MV pelaa myös omien serveriensä suhteen uhkapeliä. Godaddyn tiedetään lopettaneet sivustoja copyrightrikkomusten takia ja määränneen korvaukset asiakkailleen. USA:ssa ne voivat olla kymmeniä tuhansia dollareita.
-
MV ei mainitse kuvan ottajan nimeä, eikä kuvan copyrightholderin nimeä.
Jutussaan MV halveksii isän itkua tekoitkuksi väittäen, että isä on ihmissalakuljettaja ja syyllinen poikansa kuolemaan, väite perustuu useiden rasististen vihasivustojen levittämään disinformaatioon. Tuossa vihantäyteisessä maailmassa totuus on se jota eniten ja kovimmalla äänellä huudetaan.
-
Yhä useammin pistää silmään näiden sivustojen tekijöiden ja kommentoijien empatian puute, kyvyttömyys myötäelämiseen. Se kyvyttömyys on aina kuulunut rasismiin.

Kuvasitaatit medinkritiikkiä varten, kuvien lähde MV ja HS. Kuva / Murad Sezer / Reuters
Alla mailini Reutersin deskiin SCRC:nä.
Tästä eteenpäin teen vastaavan jutun jokaisesta rumasta kuvavarkaudesta, jonka copyright holderin kykenen aukottomasti selvittämään kuten tässä. Lähetän myöhemmin koosteen Janitskinin serveiden ISP:lle. Näitä kuvavarkauksia olen tappouhkauksista huolimatta koonnut yli 450 kpl. Odotan, että Janitskin saadaan Suomeen vastaamaan rikoksistaan.

Tiedän, että Janitskin lukee tätä, sinulla on syväkurkku joukossasi. Muistutan sinua vielä, mistä tilanne johtuu. En hyväksy sitä, että varastat lehtikuvaajakollegoitteni työtä.
En myöskään hyväksy miten kohtelit Tampereella tyttöstä, jonka kuvan varastit lapsiprostituutiojuttuun ja jonka alussaan oleva elämä on nyt pilalla takiasi.Nimettömiä ja tarkistamattomia kommentteja ei julkaista, koska kyseessä olevaa SOME materiaalia MV sivustolla julkaisee väkivalta- ja huumerikollinen.

Ei kommentteja: