maanantai 8. helmikuuta 2016

Banner

Kuvasitaatti kritiikkiä varten, kuvan © ???

Tämä otos, jonka © holderia en löytänyt, kuuluu vakiokuvastoon rasistisilla vihasivuilla. Deindividuaation vaikutus joukossa näkyy selkeästi, voidaan ryhmittyä yhdessä vihan kohteen viereen. Viha kohdistuu selkeästi ymmärrettävään kohteeseen, ollaan yhdessä sitä mieltä, että rikas ja sujuva ministeri on syypää joukon ongelmiin.
Miten Stubb sitten maahanmuuttoon liittyy?
2014 Stubb oli Hyvinkäällä eräässä koulussa luennoimassa ja sanoi mm. 


"Niin kuin kaikilla, niin minulla oli unelma. Ei se koskaan ollut että menen politiikkaan. Itse asiassa kun kysyin isältäni mitä poliitikot tekevät, hän sanoi, että ne ovat niitä jotka eivät saa mitään muuta duunia. Mä halusin lätkäammattilaiseksi ja sen jälkeen golfariksi. Sen takia lähdin jenkkeihin opiskelemaan, ja huomasin etten ole tarpeeksi hyvä golfissa, Alexander Stubb kuvaili."


Lauseen päätyminen kuvaamaan pakolaisongelmaa on mysteeri.
-
Banneri on jonkunlaisen ammattilaisen ( painon assari tms.) tekemä, mikä osoittaa että rasistit ovat saaneet rahoitusta, parin vuoden takaisista räpellyksistä on päästy visuaalisesti perussuoritteeseen. Fonttien väli tosin on automaattinen, eikä fontin luonteeseen kuuluva. Riviväli on liian suuri, myös automaattinen ja sanat  esim SUOJELE SUOMEA jäävät  kellumaan kauas toisistaan.
Mielenkiintoista, mistä bannerien kuvat tulevat, rajat kiinni liikkeen erässä bannerissä on Karin piirros ja eräässä taas Gallen-Kallelan "Seitsemän veljestä" grafiikka. Tämäkin kuva on ammattilaisen ottama ja melko varmaan varastettu jostain. En usko, että kukaan pro myisi kuvaa äärioikeistolaisen rasistijoukon banneriin. Onhan se toki mahdollista?
-
Bannerin tuotantokustannus saattaa olla parisen sataa, jopa 400 euroa, riippuen materiaalista ja tulostuksen säänkestävyydestä. Eli rahoitusta tulee jostain, ehkä Venäjältä?
Bannerin vieressä on etnografisesti juuri ne miehet, joita siinä voi ajatella olevankin. Saapa nähdä kuka kuvaa ensimmäisenä valokuvanäyttelyn "rasismin kasvot". Uskaltamisestahan se on kiinni, näille liikkeille on tyypillistä kosto mielipiteistä, joita he eivät hyväksy. Eli pyrkimys totalitarismiin.

Sinällään oikeanpuoleisen miehen juliste on mielenkiintoinen.
"rajat kiinni, saatana" 
Olisi hauska koettaa keskustella miten juuri tämä camotakissa seisova mies :
1. Laittaisi rajat kiinni
2. Kuka sitten pääsisi ulos ja
3. Kuka pääsisi sisään
4. Miten kansainvälistä, velvoittavaa lakia muutettaisiin miehen vaatimusten mukaiseksi.
5. Luultavasti hän ajattelee, että kansainvälinen (Geneve) laki sotarikoksista on oltava voimassa, mutta laki turvapaikanhakijoista ei saisi olla. Eli selektiivinen toive.
6. Miten---saatana---sana parantaa viestin perillemenoa ja miten se auttaa rajojen sulkemisessa?
7. Miten joukon kokonaishabitus auttaa viestin perillemenossa?

Ei kommentteja: